Välj en sida

För en lite godare, gulare och gladare påsk – tillsätt saffran på påskbordet. Att saffran dessutom kan bidra till en positiv sinnesstämning och känslomässig balans är ren bonus.

1. Saffranssill

Sill hör till på påsk – gör den oemotståndlig genom att tillsätta saffran! Receptet räcker till åtta personer.

Du behöver:
3 dl gräddfil
2 dl majonnäs
1/2 dl ättikslag från sillen
1/2 purjolök
1 äpple
1 paket saffran (à 0,5 g)
ev 1 vitlöksklyfta
1 krm kajennpeppar
400 g inlagda sillfiléer

Gör så här:
Blanda gräddfil, majonnäs och silad ättikslag från den färdiginlagda sillen. Hacka purjolök. Skär äpplet i små kuber (behåll gärna skalet på). Tillsätt purjolök, äpple och kryddor i gräddfilsblandningen. Skär sillfiléerna tvärsöver i mindre bitar och vänd ner dem i blandningen. Låt sillen stå och dra några timmar, helst över natten, innan den serveras.

2. Cupcakes med saffran

Gula och lyxigt smaksatta cupcakes garnerade med frosting och marspianägg blir en iögonfallande detalj på påskbordet! Receptet räcker till 12 cupcakes.

Du behöver:
Saffransmuffins:
100 g smör
1 paket saffran (à 0,5 g)
2 ägg
1½ dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
1 krm salt
100 g färskost naturell

Topping:
5 dl florsocker
50 g smör
250 g färskost
Valfri karamellfärg
Marsipanägg
En sprits (kan uteslutas)

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smält 100 g smör och häll ner saffran, låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt de torra ingredienserna. Vänd ner smör och färskost och blanda till en slät smet. Fördela smeten i formar och grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt svalna innan du garnerar. Blanda ihop ingredienserna till frostingen. Spritsa på muffinsen eller använd en slickepott. Garnera med marspianägg.

3. RAW saffran- och citronfudge

Imponera mera genom att lägga egengjort godis i påskäggen. Detta är dessutom ett nyttigare recept utan socker!

Du behöver:
8 dadlar
2 dl cashewnötter ( blötlagda minst 6 timmar)
1 krm vaniljpulver
1 paket saffran (0,5 g)
1/2 krm salt
1/2 dl kokosolja
Skalet av en citron

Gör så här:
Mixa ihop till en slät smet och häll i en liten form (klädd i bakplåtspapper). Ställ in i kylen i några timmar, ta ut och skär i bitar.

FS04539-02_Octean_SiliceaOSBB_500mllimpa_glyc Utskrift limpa_andro limpa_bi limpa_lady mn8 logo limpa_saframyl