Välj en sida

grilla-med-saffran

Saffran gör dig gladare – så varför inte smaksätta med kryddan även på sommaren? Marinera dina grillspett i saffran. Servera med sommarsallad och tzatziki!

Kycklingspett som får marinera i saffran smakar himmelskt. Servera med smakrik tzatziki och en färgglad sallad. Tillsätt gärna sommarprimörer som färskpotatis, rädisor och jordgubbar. Saframyl har receptet för en riktigt lyckad grillkväll!

Läs även: Därför blir du glad av saffran

Saffranspett – du behöver: 
1 paket saffran
0,5 dl hett vatten
400 g kycklingfilé
1 gul lök
1 msk färskpressad limejuice
1 dl grekisk yoghurt (3%)
1 tsk grillkrydda
0,5 tsk gurkmeja
0,5 dl olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm malen svartpeppar

saffran-glad

Gör så här:
1. Blanda saffranet i det heta vattnet, låt dra i en halvtimma.

2. Skär kycklingfiléerna i ca 3 cm stora bitar.

3. Skala och riv lök. Blanda därefter löken med saffransvattnet, limejuice, yoghurt, kryddor, olja, flingsalt och peppar.

4. Blanda kyckling med saffransmarinad i en plastpåse. Låt stå i kylen i minst 1 timme, helst över natten.

5. Trä kycklingen på blötlagda grillpett i trä. Grilla på hett galler direkt över glöden, vänd ofta! Grilla ca 10 minuter. Checka av genom att skära i ett spett och se så att kycklingen är färdig.

Smaklig måltid!

 

FS04539-02_Octean_SiliceaOSBB_500mllimpa_glyc Utskrift limpa_andro limpa_bi limpa_lady mn8 logo limpa_saframyl